Vergelijk woningen

 

lees blog

Een huis verkopen

Een huis verkopen

In Nederland staat op dit moment een recordaantal woningen te koop, zo’n 215.000. Het overgrote deel hiervan bevindt zich in de provincie Zuid-Holland. De huizenprijzen staan bovendien onder druk en woningen staan over het algemeen ook lang te koop. Als u overgaat tot verkoop van uw huis, is het dan ook belangrijk uw huis zo goed mogelijk te presenteren.

Opgeruimd

Kopers moeten zien dat het prettig wonen is in uw woning. Verhelp daarom kleine mankementen en zorg ervoor dat alles er netjes en opgeruimd uitziet, ook uw tuin. Met een energielabel kunt u laten zien hoe energiezuinig uw huis is. Dit energielabel is sinds 1 januari 2008 verplicht bij de verkoop van een huis. U kunt een energielabel laten opstellen door een erkende (gecertificeerde) adviseur. Foto’s en/of een video ten slotte moeten de unieke kenmerken van uw huis goed naar voren laten komen. U kunt deze zelf maken of door een professional laten verzorgen.

Met of zonder makelaar?

Een traditionele makelaar neemt u heel wat zorgen uit handen. Hij adviseert u over de vraagprijs en begeleidt de verkoop, van het plaatsen van de advertentie tot de onderhandelingen met de koper. Hij rekent hiervoor een percentage van de verkoopprijs. Een internetmakelaar rekent veelal een lager (vast) tarief. Voorwaarde is wel dat ook u bepaalde taken op zich neemt, zoals bijvoorbeeld het begeleiden van de bezichtigingen. Een derde mogelijkheid is dat u uw huis helemaal zelf verkoopt. Diverse websites bieden de mogelijkheid tot het plaatsen van advertenties met foto’s, al dan niet tegen betaling.

Eerst kopen of verkopen?

Is er veel vraag naar het type woning waarin u nu woont en is er bovendien weinig aanbod, dan kunt u uw huis waarschijnlijk snel verkopen. In dat geval is eerst kopen meestal een goede keuze. Als er veel aanbod is op de huizenmarkt en de huizen bovendien lang te koop staan, dan is het verstandig om eerst uw huidige huis te verkopen. Niet alleen weet u dan beter waar u financieel aan toe bent bij het zoeken naar een nieuwe woning, u heeft ook minder last van tijdsdruk bij de verkoop van uw huis. Dit kan een hogere verkoopprijs tot gevolg hebben.

Gerelateerde artikelen

Een huis verkopen

Een huis verkopen

In Nederland staat op dit moment een recordaantal woningen te koop, zo’n 215.000. Het overgrote deel hiervan bevindt zich in de provincie Zuid-Holland.

lees meer

huis kopen

De aankoop van een huis

Een huis kopen, het is voor de meesten van ons geen dagelijkse kost. Om kosten te besparen kunt u ervoor kiezen zelf de aankoop te doen. Als u ech

lees meer

Berichten (0)

Bericht toevoegen

U kunt alleen reageren als u bent ingelogd!

Kleur kiezer