Een huis verkopen

Huis verkopen nieuw
Een huis verkopen
Een huis verkopen

In Nederland staat op dit moment een recordaantal woningen te koop, zo'n 215.000. Het overgrote deel hiervan bevindt zich in de provincie Zuid-Holland. De huizenprijzen staan bovendien onder druk en woningen staan over het algemeen ook lang te koop. Als u overgaat tot verkoop van uw huis, is het dan ook belangrijk uw huis zo goed mogelijk te presenteren.

Opgeruimd

Kopers moeten zien dat het prettig wonen is in uw woning. Verhelp daarom kleine mankementen en zorg ervoor dat alles er netjes en opgeruimd uitziet, ook uw tuin. Met een energielabel kunt u laten zien hoe energiezuinig uw huis is. Dit energielabel is sinds 1 januari 2008 verplicht bij de verkoop van een huis. U kunt een energielabel laten opstellen door een erkende (gecertificeerde) adviseur. Foto's en/of een video ten slotte moeten de unieke kenmerken van uw huis goed naar voren laten komen. U kunt deze zelf maken of door een professional laten verzorgen.

Met of zonder makelaar?

Een traditionele makelaar neemt u heel wat zorgen uit handen. Hij adviseert u over de vraagprijs en begeleidt de verkoop, van het plaatsen van de advertentie tot de onderhandelingen met de koper. Hij rekent hiervoor een percentage van de verkoopprijs. Een internetmakelaar rekent veelal een lager (vast) tarief. Voorwaarde is wel dat ook u bepaalde taken op zich neemt, zoals bijvoorbeeld het begeleiden van de bezichtigingen. Een derde mogelijkheid is dat u uw huis helemaal zelf verkoopt. Diverse websites bieden de mogelijkheid tot het plaatsen van advertenties met foto's, al dan niet tegen betaling.

Eerst kopen of verkopen?

Is er veel vraag naar het type woning waarin u nu woont en is er bovendien weinig aanbod, dan kunt u uw huis waarschijnlijk snel verkopen. In dat geval is eerst kopen meestal een goede keuze. Als er veel aanbod is op de huizenmarkt en de huizen bovendien lang te koop staan, dan is het verstandig om eerst uw huidige huis te verkopen. Niet alleen weet u dan beter waar u financieel aan toe bent bij het zoeken naar een nieuwe woning, u heeft ook minder last van tijdsdruk bij de verkoop van uw huis. Dit kan een hogere verkoopprijs tot gevolg hebben.

Published by

0 comments

no comments on this article, or your comment is not yet approved!

Comment on article

Please enter your name.
Please provide a valid email address.
Vul een titel in voor je reactie
Please type your comment.

Blog artikelen

goedkoper huis huren of kopen
Wat is goedkoper een huis huren of kopen
in Huis kopen

Wat is goedkoper: een huis huren of kopen? Voorwaarden van dit voorbeeld Allere..

24-03-2023 0 reacties

verduurzamen woning
Verduurzamen woning | huis verduurzamen | huiszoeken.com
in Verduurzamen

Verduurzamen woning, wat betekent dat voor jou? Verduurzamen woning is een veel besproken onderwerp. Op zich niet vreemd, aangezien in het Klimaatakkoord is afgesproken dat in 2050 zo'..

23-01-2022 0 reacties

2023 © HostingBe.com CMS versie 2.2.3 hostingbe.com owner of HuisZoeken

Powered by Bootstrap 5