Keizersgracht 524

1017EK, Amsterdam Noord-holland

verkocht onder voorbehoud
Omschrijving

Te koop aangeboden in Amsterdam Centrum (Grachtengordel):

Zeer exclusief en bijzonder grachtenpand van 589 m2 gelegen aan de Keizersgracht. Dit statige monumentale pand, genaamd: ‘t huis Geloof’, bevindt zich tussen de Leidsestraat en de Spiegelstraat en is uitermate geschikt als woon-werkpand. Het pand bestaat uit vijf woonlagen, is voorzien van een nieuwe fundering (2004) en het voorhuis dateert van 1670.

Het achterhuis en de royale achtertuin heeft een prachtig zicht op het Koetshuis met een zeer bijzondere monumentale achtergevel, welke is voorzien van twee prachtige beelden en schitterende ornamenten. Een schilderij met deze afbeelding is in de vaste collectie van het Rijksmuseum te vinden.

Het gehele pand heeft een bruto inhoud van maar liefst ca 2280 m3 en een woonoppervlakte van ca. 589 m2 (conform NEN2580 meetrapport).

OMGEVING:
Het pand is gelegen op een bijzondere locatie, aan één van de vier hoofdgrachten in Amsterdam tussen de Leidsestraat en de Nieuwe Spiegelstraat. De ligging is zeer centraal te noemen met onder andere het Museumplein, Leidseplein, Rembrandtplein Stopera, Koninklijk Theater Carré en Museum de Hermitage op loopafstand. In de nabije omgeving is een ruim aanbod van internationale musea, kunstgalerijen, voortreffelijke restaurants en gezellige lunchrooms.

De auto kunt u beveiligd parkeren in nabijgelegen parkeergarages waaronder Parkbee Keizersgracht en middels o.a. de Weesperstraat is de Ring A10 binnen tien minuten te bereiken.

GLOBALE INDELING:
Het pand is verdeeld over vijf bouwlagen:

Souterrain:
Hier bevindt zich momenteel een riante praktijkruimte welke separaat te bereiken is vanaf de straat en toegang verschaft tot de tuin. Vanzelfsprekend zal deze vrij van huur- en-/of gebruiksrechten geleverd worden.

Bel-etage & tuin:
Middels de bel-etage heeft u toegang tot de algemene entree van het pand. Het voorhuis kan naar eigen ingeving worden gebruikt en in het achterhuis treft u de gezellige woonkeuken met zicht op de tuin en koetshuis. Centraal is de patio gelegen en middels de hal heeft u toegang tot de tuin. De tuin geniet een heerlijk oppervlakte (ca. 193 m2) en het zicht op het koetshuis met zijn fraaie beelden is adembenemend.

Eerste etage:
In het voorhuis van de eerste etage is de riante woonkamer met openhaard gelegen. Het achterhuis is dient momenteel als kantoor / werkkamer maar kan tevens perfect als slaap- of eetkamer fungeren. Centraal treft u een tweede (kleine) keuken en separaat toilet.

Tweede etage:
Op de tweede etage treft u de eerste slaapverdieping met drie zeer riante slaapkamers, drie badkamers en meer dan voldoende kastruimte.

Derde etage:
Enkel het voorhuis is voorzien van een derde etage en te bereiken middels de inpandige trap. Op deze etage bevinden zich vier slaapkamers en de derde badkamer. Middels de achterste kleinere slaapkamer is via een vlizotrap de berging te bereiken.

Vierde etage:
De zeer ruim bemeten berging is gelegen op de zesde bouwlaag en vierde verdieping van het pand. Naar alle opslagruimte treft u hier ook de CV installaties en de toegangsdeur naar het dak.

Voor de exacte indeling verwijzen wij u graag naar de plattegronden.

EIGENDOMSSITUATIE:
Dit pand is gelegen op eigen grond. Er is dus geen sprake van erfpacht.

BIJZONDERHEDEN:
- Geheel grachtenpand;
- Toplocatie om de hoek van de Nieuwe Spiegelstraat / Spiegelgracht;
- woonoppervlakte: 589,1 m2 (NEN2580 meetrapport aanwezig);
- bruto inhoud: 2.280,39 m3;
- Rijks monumentaal pand (nr. 2636);
- voorzien van nieuwe fundering (2004);
- riante achtertuin (ca. 193 m2) met adembenemend zicht op het koetshuis;
- voorzien van 7 slaapvertrekken en 4 badkamers;
- drie openhaarden;
- alle denkbare voorzieningen op

loopafstand;
- gelegen op eigen grond;
- standaard ouderdomsclausule van toepassing;
- voorbehoud gunning verkoper;
- oplevering in overleg.

HISTORIE:
*Monument - Keizersgracht 524 't Geloof | Pand met gevel (XVIIIc) onder rechte lijst (eind XVIII/begin XIX). versierde stoep, gesneden Louis XV deur, snijraam met lantaren XIX A. | Rijksmonument nummer 2636.

In 1670 bouwt timmerbaas Gerrit Jacobsz. voor zijdeverver Pieter van Zuylen aan de Keizersgracht een drietal identieke huizen, 524, 426 en 428 genaamd Geloof , Hoop en Liefde genaamd. De huizen zijn ieder drie traveeën breed en hebben een gemeenschappelijke voorgevel. Achterin de tuinen staan tuinhuizen tegen de achtergevels van panden aan de Kerkstraat. In de loop der tijd is de eenheid tussen de panden verbroken en zijn het op zichzelf staande panden geworden.

In 1743 wordt de koopman en kunstverzamelaar Nicolaas Doekscheer eigenaar van het pand Het Geloof, op nummer 524. Hij laat het interieur verfraaien met stucwerk en voorziet het pand naar de smaak van de tijd in 1754 van een nieuwe lijstgevel met zolderlichten tussen de consoles van de kroonlijst en een afsluitende balustrade. Bovenop de balustrade staat een inmiddels verdwenen beeld dat het Geloof personifieert. Daarna maakt Casper Philips de geveltekeningen, met deze nieuw kroonlijst. Het huidige attiek dateert van een verbouwing rond 1800.

In 1756 koopt Doekscheer het buurhuis, nummer 526, met een bijbehorend achterliggend huis aan de Kerkstraat en ook het huis achter zijn eigen huis. De twee huisjes laat hij afbreken om plaats te maken voor een fors koetshuis, dat is Kerkstraat 61, dat ruggelings tegen het tuinhuis van zijn woonhuis aan de Keizersgracht wordt gebouwd.

Aan de zijde van de Kerkstraat is goed te zien hoe het koetshuis met een imposante en rijke top is afgesloten. Beneden bevindt zich stal en koetshuis, boven woningen voor o.a. de koetsiers en daarboven de hooizolders. In 1758 wordt de bouw voltooid. Aan de tuinzijde wordt het koetshuis voorzien van een pronkgevel in een uitbundige rococo-stijl.

Doekscheer is een fervent schilderijenverzamelaar van vooral zeventiende-eeuwse schilderijen. Een enkele keer treed hij ook zelf als opdrachtgever op. In 1772 laat hij de Haarlemse schilder Hendrik Keun (1738-1787) twee schilderijen maken, een van zijn woonhuis het Geloof, en een van zijn tuin met tuin- en koetshuis. Het eerste schilderij wordt in 1796 op een veiling verkocht en is sindsdien spoorloos verdwenen. Het andere doek is in 1951 in het Rijksmuseum terechtgekomen. Het schilderij laat tuinen koetshuis zien op een zonnige dag terwijl Doekscheer zelf, zijn vrouw en personeel in de tuin vertoeven.

De achtergevel van het koetshuis vormt een waardig decor voor de voorstelling. In de gedecoreerde nissen staan beelden van Hercules en Ceres en op de kroonlijst van het lage tuinhuis de figuren van Geloof en Hoop en, in het midden een medaillon van de Liefde. In latere tijd is het beeldhouwwerk van het tuinhuis verdwenen. In 1958 wordt het koetshuis gerestaureerd. Dan blijft een nieuwe balustrade op het dak van het koetshuis nog achterwege, bij een volgende restauratie in 1976 maakt de beeldhouwer Hans ’t Mannetje op basis van het schilderij van Keun een kopie van hout, die op de oorspronkelijke plaats op het dak van het voormalige koetshuis is geplaatst. Ook de twee sierschoorstenen van het koetshuis zijn weer teruggebracht.

Bron: Gemeente Amsterdam.

Voor meer informatie over deze woning en/of het maken van een bezichtigingsafspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Deze woning wordt aangeboden conform art 7:17 lid 6 Burgerlijk Wetboek. De opgegeven kenmerken zijn slechts als aanduiding bedoeld.

Kenmerken

  Overdracht

 • vraagprijs: € 5.750.000,- k.k.
 • status: beschikbaar
 • aangeboden sinds: 18 november 2021
 • aanvaarding: in overleg
 • Oppervlakten en inhoud

 • perceeloppervlakte: 274 m²
 • woonoppervlakte: 589 m²
 • gebouwgebonden buitenruimte: 17 m²
 • inhoud: 2.280 m³
 • Bouw

 • soort: woonhuis
 • huissoort: grachtenpand
 • huistype: tussenwoning
 • soort bouw: bestaande bouw
 • bouwjaar: 1670
 • Indeling

 • badkamervoorzieningen: toilet, dubbele wastafel
 • aantal kamers: 14
 • aantal slaapkamers: 8
 • aantal badkamers: 3
 • aantal woonlagen: 6
 • voorzieningen: mechanische ventilatie, tv kabel
 • Buitenruimte

 • ligging: aan water, in centrum, aan vaarwater
 • patio/atrium: 193 m² (30 m diep en 7 m breed)
 • patio/atrium 2: 13 m² (3 m diep en 4 m breed)
 • Energie

 • verwarming: c.v.-ketel, open haard, vloerverwarming gedeeltelijk
 • warm water: c.v.-ketel, gasboiler eigendom
 • c.v.-ketel: Nefit Ecomline HR (combiketel) uit 2004 in eigendom
Buurtinformatie Keizersgracht 524
Buurtsamenstelling

Keizersgracht 524 ligt in de buurt Spiegelbuurt heeft 800 inwoners waarvan 445 mannen en 350 vrouwen.

Huishoudsamenstelling

De huishoudsamenstelling in de buurt Spiegelbuurt is met een aantal van 265 een persoonshuishouden, 135 huishoudens zonder kinderen en 75 met kinderen.

Wijksamenstelling

Keizersgracht 524 ligt in de wijk Grachtengordel-Zuid is met een aantal van 5380 inwoners waarvan 2920 mannen en 2460 vrouwen.

Gemeentesamenstelling

Keizersgracht 524 ligt in de gemeente Amsterdam, de gemeente Amsterdam heeft een totaal aantal inwoners van 873338 daarvan zijn 433550 man en 439788 vrouw. De gemeente Amsterdam heeft een bevolkingsdichtheid van 5277 en een huishouden bestaat uit gemiddeld 1.0 personen.

Woning waarde Amsterdam

Hieronder de gemiddelde woning waarde van de gemeente Amsterdam per jaar.

 • Aangeboden sinds: 19-11-2021
 • Huis nummer: 3518
 • Bekeken: 299
 • Aanbieder: 2
Download brochure Onjuistheid melden Notitie toevoegen

Makelaar

Amstelland Makelaars B.V.
Amstelland makelaars b.v.
(0 reviews)

Prinsengracht 750 Amsterdam

Map

Keizersgracht 524, 1017EK Amsterdam

Huizen in de buurt

huis te koop op jan bernardusstraat 1-2 voor een prijs van € 300.000 k.k.
TE KOOP
Jan bernardusstraat 1-2
1091TR Amsterdam Noord-holland

€ 300.000 k.k.


1 1912 0.2 km
huis te koop op jan bernardusstraat 20 voor een prijs van € 300.000 k.k.
TE KOOP
Jan bernardusstraat 20
1091TT Amsterdam Noord-holland

€ 300.000 k.k.


2 1906 0.2 km
huis te koop op afrikanerplein 80 voor een prijs van € 325.000 k.k.
TE KOOP
Afrikanerplein 80
1091PW Amsterdam Noord-holland

€ 325.000 k.k.


2 1926 0.2 km
huis te koop op tugelaweg 134-d voor een prijs van € 425.000 k.k.
TE KOOP
Tugelaweg 134-d
1091VW Amsterdam Noord-holland

€ 425.000 k.k.


3 1989 0.3 km
huis te koop op ben viljoenstraat 29 voor een prijs van € 425.000 k.k.
TE KOOP
Ben viljoenstraat 29
1091XS Amsterdam Noord-holland

€ 425.000 k.k.


3 1950 0.3 km
huis te koop op krugerstraat 25-c voor een prijs van € 400.000 k.k.
TE KOOP
Krugerstraat 25-c
1091LD Amsterdam Noord-holland

€ 400.000 k.k.


3 1930 0.3 km
huis te koop op krugerstraat 33d voor een prijs van € 425.000 k.k.
TE KOOP
Krugerstraat 33d
1091LD Amsterdam Noord-holland

€ 425.000 k.k.


3 1931 0.3 km
huis te koop op krugerstraat 33c voor een prijs van € 410.000 k.k.
TE KOOP
Krugerstraat 33c
1091LD Amsterdam Noord-holland

€ 410.000 k.k.


3 1930 0.3 km

Blog artikelen

goedkoper huis huren of kopen
Wat is goedkoper een huis huren of kopen
in Huis kopen

Wat is goedkoper: een huis huren of kopen? Voorwaarden van dit voorbeeld Allere..

24-03-2023 0 reacties

verduurzamen woning
Verduurzamen woning | huis verduurzamen | huiszoeken.com
in Verduurzamen

Verduurzamen woning, wat betekent dat voor jou? Verduurzamen woning is een veel besproken onderwerp. Op zich niet vreemd, aangezien in het Klimaatakkoord is afgesproken dat in 2050 zo'..

23-01-2022 0 reacties

2023 © HostingBe.com CMS versie 2.2.3 hostingbe.com owner of HuisZoeken

Powered by Bootstrap 5