Willem augustinstraat 170

1061MJ, Amsterdam Noord-holland

 • 4
 • 2
 • 2
 • m3
 • 0
te koop
Omschrijving

Beschrijving Willem Augustinstraat 170 + PP, 1061 MJ Amsterdam

*** See English description below ***

FANTASTISCHE VIERLAAGSE EENGEZINSWONING (113 m2) MET RUIM DAKTERRAS (29 m2), EXTRA TERRAS GRENZEND AAN OMHEIND BINNENPLEIN EN EIGEN PARKEERPLAATS IN OVERDEKTE GARAGE. INCLUSIEF GROTE WOONKAMER MET OPEN KEUKEN EN INBOUWAPPARATUUR, 3 SLAAPKAMERS, THUISWERKPLEK, VEEL LICHTINVAL DANKZIJ BREDE RAAMPARTIJEN, RUIME BADKAMER MET INLOOPDOUCHE, TOILET EN AFGESLOTEN WASRUIMTE, EXTRA SEPARAAT TOILET, VOLDOENDE OPBERGRUIMTE, ENERGIELABEL A, MOGELIJKHEID TOT VERGROTEN WOONOPPERVLAKTE DOOR UITBOUW (29 m2) MET DAAROP EXTRA GROOT DAKTERRAS – NA VERKRIJGEN OMGEVINGSVERGUNNING GEMEENTE AMSTERDAM. GELEGEN AAN BESLOTEN EN KINDVRIENDELIJK BINNENPLEIN AAN DE ERASMUSGRACHT IN STADSDEEL BOS EN LOMMER TE AMSTERDAM-WEST. ERFPACHT AFGEKOCHT TOT 2060 (!)

INDELING
Eerste verdieping
Via de hoofdingang kom je binnen in de centrale hal, waar je met de lift of trap je naar het binnenplein kunt begeven. Het ruime binnenplein met goed onderhouden tuin is afgesloten van de openbare weg en daarmee zeer kindvriendelijk. De voordeur van de woning bereik je middels de privé voortuin die aan het binnenplein grenst.

Via de voortuin stap je door de voordeur in de hal met inloopmat en garderobe. Vervolgens kom je direct binnen in de grote woonkamer, waar brede raampartijen zorgen voor veel lichtinval en tóch privacy. Het eikenhouten lamelparket zorgt voor een gezellige, huiselijke sfeer.

Aan de voorzijde van de woonkamer is voldoende ruimte voor een zithoek met familiesofa, salontafel, stoelen en bijvoorbeeld een boekenkast. De open keuken is gesitueerd aan de achterzijde van de woonkamer en voorzien van inbouwapparatuur: 4-pits inductie kookplaat, luxe oven met vele functies incl. magnetron, koelkast, losse vriezer, vaatwasmachine (Bosch, 2020), afzuigkap en veel opbergruimte. Het aanrecht heeft een grijs composiet werkblad en de gehele keuken is afgewerkt met wit glimmende kastjes.

Naast de open keuken is een ideale ruimte voor een zithoek met eettafel en stoelen, om vrienden en familie goed te kunnen bedienen en onbezorgd te genieten. Achter een deur bevinden zich tenslotte nog een trap naar de parkeergarage beneden en een separaat toilet. De open trap in de woonkamer biedt de mogelijkheid om je richting de tweede verdieping te begeven.

Tweede verdieping
De centraal gelegen gang staat in verbinding met alle vertrekken op deze verdieping. Aan de voorzijde zijn 2 slaapkamers te vinden. De eerste slaapkamer is zeer ruim en biedt meer dan genoeg ruimte voor een tweepersoonsbed en kasten en heeft de luxe van een breed raam met ventilatie, dat een prachtig uitzicht op het binnenplein verschaft. Ook de tweede slaapkamer biedt voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en een kledingkast en uiteraard is dit vertrek ook ideaal te gebruiken als thuiswerkplek of hobby kamer.

Naast de slaapkamers is de fijne badkamer te vinden aan de achterzijde van de gang. De badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche, toilet, spiegel en wastafelmeubel. Qua afwerking is er gekozen voor grote donkergrijze vloertegels en witte wandtegels, wat zorgt voor een fris contrast. Tevens is er een handige, afsluitbare wasruimte in de badkamer, voorzien van wasmachine- en drogeraansluiting.

Derde verdieping
Deze bovenverdieping is volledig gerenoveerd en ingericht als derde ruime slaapkamer van de woning, waarbij je geniet van de luxe van grote openslaande deuren die toegang verlenen tot het ruimte dakterras (29 m2) met de hele dag zon. Ook deze slaapkamer biedt voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en tevens zijn er brede inbouwkasten aanwezig. Daarnaast is er op deze verdieping een comfortabele thuiswerkplek gecreëerd met eikenhouten bureau. Een schuifdeur dient als scheidingswand, waarmee deze bovenverdieping kan worden afgesloten voor invloeden van de beneden verdiepingen. Verduisterende gordijnen zorgen per slot van rekening voor een hoog slaapcomfort.

Mogelijkheid tot uitbouw
Na het verkrijgen van een omgevingsvergunning van de Gemeente Amsterdam, kan het gebruiksoppervlak van de woning worden uitgebouwd door het dakterras (29 m2) bij de woning te betrekken, zoals meerdere buren inmiddels gerealiseerd hebben. Daarbij is het mogelijk om bovenop de uitbouw een nieuw ruim dakterras te plaatsen.

Parkeerplaats in garage (begane grond)
Vanuit het woongedeelte op de eerste verdieping bereik je via een interne trap de privé entree naar de overdekte garage met eigen parkeerplaats. De parkeerplek biedt tevens ruimte voor fietsen en onder de trap in de woning is er door middel van een trapkast extra opbergruimte gecreëerd.

LOCATIE
De woning is gelegen in een vrij nieuwe woonwijk, welke gebouwd is vanaf 2012 en ingericht met diverse voorzieningen voor jong en oud, waaronder verschillende sportlocaties, basisscholen, speeltuinen en daarnaast het Erasmuspark dat op loopafstand is te vinden. Voor dagelijkse boodschappen en het overige winkelen zijn het nabijgelegen Mercatorplein en het Bos en Lommerplein zeer geschikt. Wie ervan houdt om uiteten te gaan komt ook niks tekort met bijvoorbeeld restaurant MasMais, restaurant De School, Tonton club, Boes en Beis, Floor 17 en Terrasmus in de buurt.

BEREIKBAARHEID
Ringweg West A10 afslag S105 ligt op 2 minuten afstand en ook met het openbaar vervoer is de woning goed te bereiken. Op loopafstand vind je metrohaltes Jan van Galenstraat en De Vlugtlaan en tramhaltes 7 en 13. Op ca. 8 minuten fietsafstand liggen stations Sloterdijk en Lelylaan. Ook het centrum is makkelijk te bereiken per fiets of met het openbaar vervoer en vanaf de Erasmusgracht vaar je zo naar de binnenstad of Sloterplas.

ERFPACHT
De woning is gelegen op grond van de Gemeente Amsterdam. De erfpacht is echter tot 31-05-2060 afgekocht. Als koper kun je een voorstel van de Gemeente Amsterdam aanvragen, waarbij je de keuze krijgt om het restdeel na 31-05-2060 vast te klikken of de gehele erfpacht in één keer eeuwigdurend af te kopen.

VERENIGING VAN EIGENAREN
- Actieve en gezonde VvE, bestaande uit een blok met 53 indexen;
- Losse VvE voor parkeren, bestaande uit 156 indexen;
- Professioneel beheerd door Munnik VvE Beheer;
- Reservefonds VvE bedraagt € 18.009,- (gebouw 10-11);
- Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) aanwezig;
- Servicekosten VvE algemeen € 90,04 p/m;
- Servicekosten VvE parkeren € 26,08 p/m.

ONDERHOUD
- 2022: Slot centrale hekwerk vervangen;
- 2021: Oriëntatie op haalbaarheid plaatsing zonnepanelen;
- 2021: Meerjaren Onderhoudsplan vernieuwd.

BIJZONDERHEDEN
- Bouwjaar 2012;
- Energielabel A;
- Woonoppervlakte 113 m2, conform de NEN2580;
- Ruim dakterras (29 m2) met hele dag zon;
- Mogelijkheid tot uitbouw (29 m2) en plaatsen ruim dakterras op uitbouw na verkrijgen vergunning;
- Extra terras vóór woning (17m2) op het Westen;
- Ruime woonkamer met open keuken en inbouwapparatuur;
- 3 slaapkamers;
- Fijne badkamer met inloopdouche, toilet en afgesloten wasruimte;
- Separaat toilet;
- Eigen parkeerplaats in overdekte garage;
- ERFPACHT TOT 31-05-2060 AFGEKOCHT;
- Notaris naar keuze koper (binnen ring Amsterdam);
- Oplevering begin september 2022 (in overleg);
- Voorbehoud gunning verkoper.


*** English description ***

Willem Augustinstraat 170 + PP, 1061 MJ Amsterdam

FANTASTIC FOUR-LEVEL FAMILY HOME (113 m2) WITH SPACIOUS ROOF TERRACE (29 m2), EXTRA TERRACE CONNECTED TO FENCED COURTYARD AND PRIVATE PARKING LOT IN COVERED GARAGE. INCLUDING LARGE

LIVING ROOM WITH OPEN KITCHEN AND APPLIANCES, 3 BEDROOMS, HOME OFFICE, LOTS OF LIGHT INCIDENCE THROUGH BIG WINDOWS, SPACIOUS BATHROOM WITH WALK-IN SHOWER, TOILET AND CLOSED LAUNDRY ROOM, EXTRA SEPARATE TOILET, SUFFICIENT STORAGE SPACE, ENERGYLABEL A, POSSIBILITY TO ENLARGE LIVING AREA BY EXTENSION (29 m2) WITH EXTRA LARGE ROOF TERRACE ON TOP – AFTER OBTAINED LICENCE BY MUNICIPALITY OF AMSTERDAM. LOCATED IN A GATED AND CHILD-FRIENDLY COURTYARD ALONG THE CANAL CALLED ‘ERASMUSGRACHT’ IN THE AREA OF ‘BOS EN LOMMER’ IN AMSTERDAM-WEST. GROUND LEASE BOUGHT OFF UNTIL 2060 (!)

LAYOUT
First floor
Via the main entrance you enter the central hall, where you can take the elevator or stairs to the courtyard. The spacious courtyard with well-maintained garden is closed off from the public road and therefore very child-friendly. You reach the front door of the house through the private front garden that borders the courtyard.

Via the front garden you step through the front door into the hall with a walk-in mat and wardrobe. You then immediately enter the large living room, where wide windows provide plenty of light and still privacy. The oak parquet flooring ensures a cosy, homely atmosphere.

At the front side of the living room there is sufficient space for a sitting area with a family sofa, coffee table, chairs and, for example, a bookcase. The open kitchen is located at the rear side of the living room and equipped with built-in appliances: 4-burner induction hob, luxury oven with many functions including microwave, refrigerator, separate freezer, dishwasher (Bosch, 2020), extractor hood and plenty of storage space. The counter has a gray composite worktop and the entire kitchen is finished with shiny white cabinets.

Next to the open kitchen is an ideal space for a sitting area with dining table and chairs, to serve friends and family generously and to enjoy some good times. Finally, behind a door are the staircase to the parking garage below and a separate toilet located. The open staircase in the living room offers the possibility to move to the second floor.

Second floor
The centrally located corridor is connected to all rooms on this second floor. At the front side are 2 bedrooms. The first bedroom is very spacious and offers more than enough space for a double bed and wardrobes and has the luxury of a wide window with ventilation, providing a beautiful view of the courtyard. The second bedroom also offers enough space for a double bed and a wardrobe and of course this room is also ideal for use as a home office or hobby room.

Next to the bedrooms, the great bathroom can be found at the rear of the hallway. The bathroom has a spacious walk-in shower, toilet, mirror and washbasin. In terms of finish, large dark gray floor tiles and white wall tiles have been chosen, which provides a fresh contrast. There is also a handy, lockable laundry room in the bathroom, equipped with washing machine and dryer connections.

Third floor
This top floor has been completely renovated and furnished as the third spacious bedroom of the house, where you can enjoy the luxury of large patio doors that provide access to the spacious roof terrace (29 m2) with sun all day long. This bedroom also offers enough space for a double bed and there are wide fitted wardrobes. In addition, a comfortable home workplace has been created on this floor with an oak wooden desk. A sliding door serves as a partition, with which this upper floor can be closed off from influences from the lower floors. After all, blackout curtains ensure a high level of sleeping comfort.

Possibility to expand
After obtaining a licence from the Municipality of Amsterdam, the living space of the house can be expanded (29 m2) by adding the roof terrace to the house, as several neighbors have now realized. It is also possible to place a new spacious roof terrace on top of the extension.

Parking space in garage (ground floor)
From the living area on the first floor you reach the private entrance to the covered garage with private parking via an internal staircase. The parking space also offers space for bicycles and extra storage space has been created under the stairs in the house by means of a stair cupboard.

LOCATION
The house is located in a fairly new residential area, which was built from 2012 and equipped with various facilities for young and old, including multiple sports locations, primary schools, playgrounds and the Erasmus Park, which is within walking distance. The nearby squares called Mercatorplein and Bos en Lommerplein are very suitable for shopping. If you like going out for dinner, you will have a blast with, for example, restaurant MasMais, restaurant De School, Tonton club, Boes en Beis, Floor 17 and Terrasmus nearby.

ACCESSIBILITY
Ring road West A10, exit S105 is 2 minutes away and the house is also easily accessible by public transport. Within walking distance you will find metro stops Jan van Galenstraat and De Vlugtlaan and tram stops 7 and 13. Also the stations of Sloterdijk and Lelylaan are approximately 8 minutes by bicycle. The city center is easy to reach by bicycle or public transport too and from the canal Erasmusgracht you can sail to the city center or Sloterplas.

GROUND LEASE
The property is located on the grounds of the Municipality of Amsterdam. However, the ground lease has been bought off until 31-05-2060. As a buyer, you can request a proposal from the Municipality of Amsterdam, where you can choose to ‘click’ (fix) the remaining part after 31-05-2060 or to buy off the entire leasehold perpetually.

OWNERS ASSOCIATION (VvE)
- Active and healthy VvE, consisting of a block with 53 indexes;
- Separate VvE for parking, consisting of 156 indexes;
- Professionally managed by Munnik VvE Beheer;
- Reserve fund VvE amounts to € 18,009.- (buildings 10-11);
- Multi-year Maintenance Plan (MJOP) available;
- Service costs VvE general € 90.04 p/m;
- Service costs VvE parking € 26.08 p/m.

MAINTENANCE
- 2022: Replace central fencing lock;
- 2021: Orientation on the feasibility of installing solar panels;
- 2021: Multi-year Maintenance Plan (MJOP) renewed.

PARTICULARITIES
- Year of construction 2012;
- Energy label A;
- Living area 113 m2, in accordance NEN2580;
- Spacious roof terrace (29 m2) with sun all day;
- Possibility to expand living space (29 m2) and place spacious roof terrace on extension after obtaining permit;
- Extra terrace in front of house (17 m2) on the West;
- Spacious living room with open kitchen and built-in appliances;
- 3 bedrooms;
- Nice bathroom with walk-in shower, toilet and closed laundry room;
- Separate toilet;
- Private parking lot in covered garage;
- GROUND LEASE BOUGHT OFF UNTIL 31-05-2060 (!);
- Notary of the buyer's choice (within the ring of Amsterdam);
- Delivery ideally early September 2022 (in consultation);
- Reservation of seller's award.


Deze informatie is door RKZ Makelaars met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Ten aanzien van de juistheid van de vermelde informatie kan door RKZ Makelaars geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. Het object is opgemeten door een professionele organisatie en eventuele discrepanties in de gegeven metingen kunnen RKZ Makelaars niet worden aangerekend. Koper verklaart in de gelegenheid te zijn gesteld om een eigen NEN 2580 meting uit te (laten) voeren.

Kenmerken

  Overdracht

 • prijs: € 625.000,- k.k.
 • status: beschikbaar
 • aangeboden sinds: 5 april 2022
 • aanvaarding: in overleg
 • Bouw

 • soort: woonhuis
 • huissoort: eengezinswoning
 • huistype: tussenwoning
 • soort bouw: bestaande bouw
 • bouwjaar: 2012
 • Oppervlakten en inhoud

 • woonoppervlakte: 113 m²
 • externe bergruimte: 2 m²
 • gebouwgebonden buitenruimte: 29 m²
 • inhoud: 311 m³
 • Indeling

 • badkamervoorzieningen:
 • aantal kamers: 4
 • aantal slaapkamers: 3
 • aantal badkamers: 1
 • aantal woonlagen: 1
 • Garage

 • soort garage: parkeerplaats
 • Buitenruimte

 • ligging: aan rustige weg, in woonwijk, beschutte ligging
 • Energie

 • verwarming: stadsverwarming
 • Parkeergelegenheid

 • soort parkeergelegenheid: parkeergarage
Buurtinformatie Willem augustinstraat 170
Buurtsamenstelling

Willem augustinstraat 170 ligt in de buurt Laan van Spartaan heeft 2220 inwoners waarvan 1110 mannen en 1110 vrouwen.

Huishoudsamenstelling

De huishoudsamenstelling in de buurt Laan van Spartaan is met een aantal van 730 een persoonshuishouden, 210 huishoudens zonder kinderen en 275 met kinderen.

Wijksamenstelling

Willem augustinstraat 170 ligt in de wijk De Kolenkit is met een aantal van 11020 inwoners waarvan 5525 mannen en 5490 vrouwen.

Gemeentesamenstelling

Willem augustinstraat 170 ligt in de gemeente Amsterdam, de gemeente Amsterdam heeft een totaal aantal inwoners van 873338 daarvan zijn 433550 man en 439788 vrouw. De gemeente Amsterdam heeft een bevolkingsdichtheid van 5277 en een huishouden bestaat uit gemiddeld 1.0 personen.

Woning waarde Amsterdam

Hieronder de gemiddelde woning waarde van de gemeente Amsterdam per jaar.

 • Aangeboden sinds: 06-04-2022
 • Huis nummer: 20529
 • Bekeken: 110
 • Aanbieder: 2

Huizen in de buurt

Bekijk alle
Naar boven