Donarstraat 9 3

1076CA, Amsterdam Noord-holland

 • 5
 • 2
 • 2
 • m3
 • 0
te koop
Omschrijving

*** See English description below ***

ELEGANTE, HEERLIJK RUIME EN GOED ONDERHOUDEN BOVENWONING (151 m2) BESTAANDE UIT 3 VERDIEPINGEN MET DAKTERRAS (23 m2) EN EXTRA BALKON. DERDE VERDIEPING MET GROTE WOONKAMER, FIJNE OPEN KEUKEN MET KOOKEILAND, BALKON EN SEPARAAT TOILET. VIERDE VERDIEPING MET 3 RUIME SLAAPKAMERS, WALK-IN CLOSET, MODERNE BADKAMER MET LIGBAD EN INLOOPDOUCHE EN SEPARAAT TOILET. VIJFDE VERDIEPING MET LAATSTE SLAAPKAMER (4 IN TOTAAL), WASRUIMTE, EXTRA BADKAMER MET INLOOPDOUCHE EN TOILET EN TOEGANG TOT HET DAKTERRAS. AUTHENTIEK PAND GELEGEN IN EEN RUSTIGE STRAAT IN DE POPULAIRE STADIONBUURT – LOCATIE NABIJ ZUIDAS EN TUSSEN VONDELPARK EN HET AMSTERDAMSE BOS. VEEL LICHTINVAL DANKZIJ BREDE RAAMPARTIJEN (!)

Indeling
Door de gezamenlijke ingang met intercom kom je via het trappenhuis aan op de tweede verdieping van het pand met de entree van de woning. Bij binnenkomst stap je direct in een halletje met ruimte om je jas op te hangen en vervolgens loopt er een interne trap naar boven.

Derde verdieping
Hier bevindt zich de eerste echte woonlaag en bij aankomst stap je direct in de hal, waar gelijk het eerste separate toilet met fontein en wastafelmeubel te vinden is en tevens verlenen twee deuren toegang tot de voorzijde en achterzijde van de woonkamer.

De woonkamer is ruim en ligt in een praktisch in te delen U-vorm om de hal heen. De voorzijde is voorzien van grote raampartijen (openslaande/kiepramen) die zorgen voor veel lichtinval en hier is er meer dan voldoende plek voor een gezellige zithoek met familie sofa, salontafel, stoelen en bijvoorbeeld een boekenkast. Verder is er een handige inbouwkast met opbergruimte aanwezig. Het feit dat de gehele woonkamer is gelegd met een lichte, houten vloer zorgt voor een huiselijke uitstraling.

Aan de achterzijde van de woning is de open keuken met kookeiland te vinden, die is voorzien van veel inbouwapparatuur: 5-pits gasfornuis (waarvan 1 wokbrander), 2 grote koelkasten met losse vriezers (dubbel, aan beide zijden van het keuken blok), vaatwasser, combi magnetron-oven, ingebouwde wijnklimaatkast, afzuigkap en veel werk- en opbergruimte. Het kookeiland heeft een zwart natuurstenen werkblad en de gehele moderne keuken is afgewerkt met wit glimmende kastjes. Naast de open keuken is er voldoende ruimte voor een zithoek met eettafel en stoelen, om vrienden en familie goed te kunnen bedienen en onbezorgd te genieten. Tenslotte is hier de luxe van een balkon aan de achterzijde van de woning.

Vierde verdieping
Via de trap in de woonkamer kom je aan in de gang op de vierde verdieping, die wederom is voorzien van een separaat toilet met wastafelmeubel en in verbinding staat met alle vertrekken.

Aan de voorzijde van het pand bevindt zich de ruime master bedroom, met voldoende plek voor een tweepersoonsbed en het genot van een aansluitende walk-in closet voor kleding. Meerdere kleine ramen zorgen voor een hoog slaapcomfort en toch een prettig uitzicht op de rustige Donarstraat. De overige 2 slaapkamers op deze verdieping zijn gesitueerd aan de achterzijde van het pand en ook hier is er meer dan voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en (kleding)kasten naar eigen indeling. Grote (kiep)ramen zorgen voor veel lichtinval en uitzicht op de achtergelegen binnentuinen.

Centraal gelegen tussen de slaapkamers bevindt zich de eerste badkamer van de woning met een ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel met twee fonteinen, modern badkamermeubel en designradiator. Daarbij is de badkamer voorzien van vloerverwarming. Qua afwerking is er gekozen voor grote vloertegels in lichte crèmekleur, één wand met wandtegels in bijpassende crème kleur en de overige wanden en het plafond (voorzien van inbouwspots) zijn wit geverfd.

Vijfde verdieping
Op deze bovenste verdieping van het pand is de laatste slaapkamer (4 in totaal) van de woning te vinden. Deze slaapkamer is wederom ruim met voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en kastjes of een bureau naar eigen indeling. Uiteraard is deze bovenverdieping ook ideaal te gebruiken als thuiswerkplek of hobbykamer. Openslaande deuren verlenen toegang tot het ruime dakterras (23 m2) vanuit de slaapkamer, zodat je de hele dag kunt genieten van de zon tijdens een BBQ met vrienden of familie.

Verder is er op deze verdieping de luxe van een (tweede) badkamer met inloopdouche, toilet, wastafelmeubel met fontein en wederom vloerverwarming. Qua afgewerkt is er hier gekozen voor grote grijze vloertegels, één wand met witte wandtegels inclusief blokjes-decoratie en de overige wanden zijn wit geverfd, wat wederom zorgt voor een hygiënische situatie.

Tenslotte is er een overloop met wasmachine aansluiting en tevens voldoende plek voor een droger en extra opbergruimte.

LOCATIE
De woning is gelegen in een rustige straat, nabij vaarwater van het Zuider Amstelkanaal en groen van het Amsterdamse Bos en Vondelpark. Tevens zijn er veel winkels, scholen, speelplekken, kinderopvang, sportgelegenheden en gezellige restaurants en cafés in de buurt te vinden en ook het Olympisch stadion, de Zuidas en culturele uitgaansgelegenheden zoals het Museumplein en het Concertgebouw zijn nabij.

BEREIKBAARHEID
Met de fiets ben je zo in het centrum. Ook de verbinding met het openbaar vervoer is uitstekend, want NS station Amsterdam-Zuid is om de hoek en er stoppen diverse metro- en buslijnen in de buurt van de woning. Met de auto is de Ringweg A10 goed bereikbaar, waardoor je bijvoorbeeld snel bij luchthaven Schiphol bent. De eerste parkeervergunning kost € 142,20,- per 6 maanden en er is tevens de mogelijkheid om een tweede parkeervergunning aan te vragen. Een tweede parkeervergunning kost € 355,51 per 6 maanden. Uw vergunning gebied is Zuid 2.2 (bron: Website Gemeente Amsterdam).

ERFPACHT
De woning is gelegen op grond van de Gemeente Amsterdam. De kosten canon bedragen momenteel € 985,- per jaar en het huidige tijdvak loopt tot 31-05-2055. De huidige eigenaren hebben tijdig de gunstige voorwaarden aangevraagd en de erfpacht vervolgens vastgeklikt. Kopers kunnen dit eventueel nog terugdraaien en opnieuw een voorstel voor eeuwigdurend afkopen aanvragen bij de Gemeente Amsterdam.

VERENIGING VAN EIGENAREN
- Kleine VvE bestaande uit 3 appartementsrechten;
- Eigen beheer en in goed overleg tussen de leden zelf;
- Collectieve opstal- en aansprakelijkheidsverzekering;
- Reservefonds VvE ongeveer € 6000,-;
- Servicekosten VvE bedragen € 160,- p/m.

ONDERHOUD
*uitgevoerd:
- 2021: schoorsteenmantel gerestaureerd;
- 2021: onderhoud kozijnen voorzijde;
- 2021: schilderwerk voorzijde;
- 2021: lekkage in één van de slaapkamers verholpen;
- 2021: computer van CV-ketel vervangen;
- 2021: nieuwe watermeter geïnstalleerd;
- 2021: douchekop in één van de badkamers vervangen;
- 2014: complete renovatie.

BIJZONDERHEDEN
- Bouwjaar 1931;
- Energielabel C;
- Woonoppervlakte 151 m2, conform NEN2580;
- Drie woonlagen met veel lichtinval dankzij grote raampartijen;
- Dakterras van 23 m2 en extra balkon;
- Zeer ruime woonkamer;
- Open keuken met veel inbouwapparatuur en wijnklimaatkast;
- 4 ruime slaapkamers;
- Walking-in closet;
- Moderne badkamer met ruim ligbad en inloopdouche;
- Extra badkamer met inloopdouche en toilet;
- 2 separate toiletten met wastafelmeubel;
- Notaris naar keuze koper (binnen ring Amsterdam);
- Oplevering idealiter: begin juni 2022 (in overleg);
- Voorbehoud gunning verkoper.

INTERESSE
Ben je op zoek naar een fantastische drielaagse bovenwoning met groot dakterras en

extra balkon, gelegen in de populaire Stadionbuurt nabij de Zuidas en tussen Vondelpark en het Amsterdamse Bos? Neem dan snel contact met ons op!

*** English description ***

ELEGANT, WONDERFULLY SPACIOUS AND WELL MAINTAINED UPPER HOUSE (151 M2) CONSISTING OF 3 FLOORS WITH ROOF TERRACE (23 m2) AND EXTRA BALCONY. THIRD FLOOR WITH BIG LIVING ROOM, BEAUTIFUL OPEN KITCHEN WITH COOKING ISLAND, BALCONY AND SEPARATE TOILET. FOURTH FLOOR WITH 3 SPACIOUS BEDROOMS, WALK-IN CLOSET, MODERN BATHROOM WITH BATH AND WALK-IN SHOWER AND SEPARATE TOILET. FIFTH FLOOR WITH FINAL BEDROOM (4 IN TOTAL), LAUNDRY AREA, ADDITIONAL BATHROOM WITH WALK-IN SHOWER AND TOILET AND ACCESS TO THE ROOF TERRACE. AUTHENTIC PROPERTY SITUATED IN A QUIET STREET IN THE POPULAR NEIGHBORHOOD CALLED ‘STADIONBUURT’ – LOCATION NEAR BUSINESS AREA ‘ZUIDAS’ AND BETWEEN THE FAMOUS VONDELPARK AND THE FORREST CALLED ‘AMSTERDAMSE BOS’. LOTS OF LIGHT INCIDENCE THROUGH LARGE WINDOWS (!)

Layout
Through the joint entrance with intercom on the ground floor and via the stairwell you reach the second floor of the building with the entrance of the house. Upon entering, you immediately step into a hall with coat racks and an internal staircase that leads up.

Third floor
Upon arrival on this floor you step directly into the central hall, where you will immediately find the first separate toilet with washbasin and two doors that provide access to the front and rear of the living room.

The living room is spacious and is arranged in a practical U-shape around the central hall. The front side has large windows (opening/tilting windows) that provide plenty of light incidence and there is more than enough space for a cozy sitting area with a family sofa, coffee table, chairs and, for example, a bookcase. There is also a handy built-in wardrobe with storage options. The fact that the entire living room has been laid with a light wooden floor provides a homely appearance.

At the rear of the house is the open kitchen with cooking island located, which is equipped with many built-in appliances: 5-burner gas stove (including 1 wok burner), 2 large refrigerators with separate freezers (double, on both sides of the kitchen unit), dishwasher, combi microwave oven, built-in wine climate cabinet, extractor hood and plenty of work- and storage space. The cooking island has a black natural stone worktop and the entire modern kitchen is finished with shiny white cabinets.

Next to the kitchen, there is sufficient space for a sitting area with dining table and chairs, to properly serve friends and family and to enjoy a good time. Finally, here is the luxury of an (extra) balcony at the rear of the house.

Fourth floor
Via the stairs in the living room you arrive in the corridor on the fourth floor, which again has a separate toilet with washbasin and is connected to all rooms.

At the front side of the building is the spacious master bedroom situated, with enough space for a double bed and the luxury of a connecting walk-in closet for clothes. Several small windows ensure a high level of sleeping comfort and yet a pleasant view of the quiet Donarstraat.

The other 2 bedrooms on this floor are located at the rear side of the building and is more than enough space for a double bed and wardrobes according to your own layout as well. Large (tilt) windows provide plenty of light and a view of the courtyard gardens behind.

Centrally located between the bedrooms we find the (first) bathroom of the house with a bath, walk-in shower, double sink with two fountains, modern bathroom furniture and design radiator. The bathroom is also provided with underfloor heating. In terms of finish, large floor tiles in a light cream color have been chosen, one wall has tiles in a matching cream color and the other walls and the ceiling (equipped with recessed spotlights) are painted white, which ensures a hygienic situation.

Fifth floor
The last bedroom (4 in total) can be found on this top floor of the building. The bedroom is again spacious with enough room for a double bed and cupboards or a desk according to your own layout. Of course, this top floor is also ideal to be used as a home office or hobby room. French doors provide access to the amazing roof terrace (23 m2), for you to enjoy the sun all day long while having a BBQ with friends or family.

On this top floor there is the luxury of a (second) bathroom with walk-in shower, toilet and washbasin. There is underfloor heating in this bathroom too. In terms of finish, large gray floor tiles have been chosen here, one wall has white tiles including cube decoration and the other walls are painted white, which again ensures a hygienic situation.

Finally, there is a landing with washing machine connection and also sufficient space for a dryer and some extra storage.

LOCATION
The house is located in a quiet street, near the water of the Zuider Amstel Canal and greenery of the forrest called ‘Amsterdamse Bos’ and also the famous Vondelpark. There are many shops, schools, playgrounds, childcare, sports facilities and cozy restaurants and cafes nearby and the Olympic stadium, the business area of Zuidas and cultural entertainment venues such as Museumplein and the Concertgebouw are also nearby.

ACCESSIBILITY
You can easily reach the city center by bicycle. The connection with public transport is also excellent, because train station Amsterdam-Zuid is just around the corner and various metro and bus lines stop near the house. The ring road A10 is easily accessible by car, which means you can quickly reach Schiphol Airport, for example. For parking your car in the area the first permit costs € 142.20 per 6 months and it is also possible to apply for a second parking permit. The second parking permit costs € 355.51 per 6 months. Your permit area is called Zuid 2.2 (source: Website Municipality of Amsterdam).

GROUND LEASE
The property is located on the grounds of the Municipality of Amsterdam. The canon costs are currently €985 per year and the time frame runs until 31-05-2055. The current owners applied for the favorable conditions on time and then ‘clicked’ the ground lease for a fixed amount per year. Buyers can possibly reverse this and request a new proposal for perpetual surrender from the Municipality of Amsterdam.

OWNERS ASSOCIATION (VvE)
- Small VvE consisting of 3 apartment rights;
- Own management and in good consultation between the members;
- Collective home- and liability insurance;
- Reserve fund VvE approximately € 6000;
- VvE service costs are € 160,- p/m.

MAINTENANCE
*done:
- 2021: chimney casing restored;
- 2021: maintenance of window frames front side;
- 2021: front outside painting;
- 2021: leak in one of the bedrooms fixed;
- 2021: computer of central heating boiler replaced;
- 2021: new water meter installed;
- 2021: replaced shower head in one of the bathrooms;
- 2014: complete renovation.
*schedule:
2022: rear outside painting (VvE);
2022: concrete balcony reparation – neighbours first floor (VvE).

PARTICULARITIES
- Year of construction 1931;
- Energy label C;
- Living area 151 m2, in accordance with NEN2580;
- Three floors with lots of light thanks to large windows;
- Roof terrace of 23 m2 and extra balcony;
- Very spacious living room;
- Open kitchen with many built-in appliances and wine climate cabinet;
- 4 spacious bedrooms;
- Walk-in closet;
- Modern bathroom with bath, walk-in shower and flo

Kenmerken

  Overdracht

 • prijs: € 1.240.000,- k.k.
 • status: beschikbaar
 • aangeboden sinds: 31 maart 2022
 • aanvaarding: in overleg
 • Bouw

 • soort: appartement
 • soort appartement: bovenwoning
 • soort bouw: bestaande bouw
 • bouwjaar: 1931
 • Indeling

 • aantal woonlagen: 1
 • gelegen op woonlaag: 3
 • badkamervoorzieningen:
 • aantal kamers: 5
 • aantal slaapkamers: 4
 • aantal badkamers: 2
 • Oppervlakten en inhoud

 • woonoppervlakte: 151 m²
 • gebouwgebonden buitenruimte: 24 m²
 • inhoud: 381 m³
 • Buitenruimte

 • ligging: aan rustige weg, in woonwijk
 • Energie

 • verwarming: c.v.-ketel
 • warm water: c.v.-ketel
 • c.v.-ketel: Remeha Tzerra (combiketel) in eigendom
 • Parkeergelegenheid

 • soort parkeergelegenheid: betaald parkeren, parkeervergunningen
Buurtinformatie Donarstraat 9 3
Buurtsamenstelling

Donarstraat 9 3 ligt in de buurt Van Tuyllbuurt heeft 4175 inwoners waarvan 1940 mannen en 2230 vrouwen.

Huishoudsamenstelling

De huishoudsamenstelling in de buurt Van Tuyllbuurt is met een aantal van 1190 een persoonshuishouden, 660 huishoudens zonder kinderen en 515 met kinderen.

Wijksamenstelling

Donarstraat 9 3 ligt in de wijk Stadionbuurt is met een aantal van 11865 inwoners waarvan 5615 mannen en 6245 vrouwen.

Gemeentesamenstelling

Donarstraat 9 3 ligt in de gemeente Amsterdam, de gemeente Amsterdam heeft een totaal aantal inwoners van 873338 daarvan zijn 433550 man en 439788 vrouw. De gemeente Amsterdam heeft een bevolkingsdichtheid van 5277 en een huishouden bestaat uit gemiddeld 1.0 personen.

Woning waarde Amsterdam

Hieronder de gemiddelde woning waarde van de gemeente Amsterdam per jaar.

 • Aangeboden sinds: 01-04-2022
 • Huis nummer: 19888
 • Bekeken: 133
 • Aanbieder: 2

Huizen in de buurt

Bekijk alle
Naar boven