Lissevenlaan 2

5582KC, Waalre Noord-brabant

 • 10
 • 2
 • 2
 • m3
 • 0
te koop
Omschrijving
Onder fraaie architectuur van architect Van Erven Dorens kenmerkend breed gebouwd, vrijstaand landhuis met buitenmuur van grote mergelsteen. Volledig gerenoveerd en aangepast aan de huidige tijd en normen. Gelegen op schitterende locatie in villawijk Waalre op een bosrijk perceel (12.410 m2!) op het zuiden met gazon, borders, bomen en rododendrons omzoomd door een natuurlijke houtwal.

Architect-designed (architect Van Erven Dorens) characteristic, wide-built, detached country house with an outer wall of large marl stone. Completely renovated and modernized. Situated on a beautiful location in Residential Area Waalre on a south-facing woody plot (12.410 m2!) with lawn, borders, trees and rhododendrons, surrounded by a natural wooded bank.

Indeling:
Via elektrische poort toegang tot oprijlaan met ruime parkeergelegenheid voor het landhuis. Karakteristieke voordeur met toegang tot zeer royale ontvangsthal met marmeren vloer, vide en raampartij tot aan de nok met openslaande deuren naar de tuin. Grote garderobe en separaat toilet met marmeren vloer en wastafel. Tevens toegang tot wijnkelder met hoog plafond.

Aan de voorzijde geeft een gang met uniek kruisgraatgewelf toegang tot de woonkeuken.

Vanuit de hal middels dubbele houten deuren aan de rechterzijde toegang tot de ruime, lichte living met parketvloer, zitgedeelte met grote openhaard, inbouwkasten, een uitzonderlijk breed raam en openslaande deuren naar het terras. Aangrenzend een tweede living met parketvloer, 2e openhaard, kastenwand en openslaande deuren naar overdekt terras. Pantry met spoelbak en ijskast.

Vanuit de hal aan de linkerzijde via dubbele houten deuren toegang tot de eetkamer en woonkeuken. Lichte, moderne eetkamer met parketvloer, indirecte plafondverlichting en openslaande deuren naar terras. Via openslaande stalen deuren met glas toegang tot riante woonkeuken met luxe, moderne keukenopstelling (2020) met alle apparatuur, bar en vloerverwarming.

2e Entree met overloop en toegang tot ruime dubbele garage met automatische toegangsdeur, ingebouwde kast en c.v.- opstelling. Toilet met buiteningang bij 2e entree.

Toegang tot souterrain met wasruimte met inbouwkasten, inloopkast

en installatieruimte.

Verdieping:
Vanuit de centrale hal geeft schitterende trappartij toegang tot ruime overloop/vide.
Aan de rechterzijde van de vide een gang naar de mastersuite en de 2e slaapkamer. Mastersuite met openslaande deuren naar balkon, kleedruimte, inbouwkasten en badkamer met ligbad, douche, wastafels en apart toilet. 2e slaapkamer met aangrenzende badkamer met wastafel.
Aan de voorzijde een 3e slaapkamer met hoog plafond, inloopkast en 2e badkamer met ligbad, wastafel en toilet.
Aan de linkerzijde van de vide een gang naar de 4e en 5e slaapkamer, afzonderlijk toilet en en de 3e badkamer met douche en wastafel.

Vanuit de 2e entree en de 5e slaapkamer toegang tot de 6e en 7e slaapkamers met eigen overloop en afzonderlijk toilet met wastafel. Dit gedeelte is ook goed te gebruiken als kantoor aan huis of privéverblijf voor bijvoorbeeld een aupair.
6e Slaap-/woonkamer met pantry en inbouwkasten.
7e slaapkamer met toegang tot de 5e slaapkamer.

Gehele verdieping is voorzien van smaakvolle houten parketvloer in vergrijsde tint (2019).

Tuin:
Volop privacy biedende parkachtige tuin op het zuiden met groot gazon, borders, eigen bos met volwassen bomen, speelveld met kunstgras, vijver en verschillende zonterassen. Voorzien van uitgebreide automatische beregening. Het perceel behoort met 12.410 m2 tot de grootste van de villawijk.

Bijgebouw:
Vrijstaand, multifunctioneel bijgebouw, bijvoorbeeld geschikt te maken als kantoor of guesthouse.

BELANGRIJK:

- Bouwjaar 1961, diverse malen en recent gemoderniseerd en gerenoveerd (o.a. elektra, riolering, alarm, C.V., beregening).
- Keuken 2020. Recent schilderwerk, binnen 2016/2020, buiten 2020.
- Inhoud ca. 2.500 m3.
- Woonoppervlak ca. 565 m2.
- Gelegen op prachtige rustige locatie en toch nabij alle voorzieningen (Waalre, Eindhoven en Valkenswaard) en uitvalswegen. Enkele interessante punten: Eindhovensche Golf, bossen, sport en HTC, MMC, ASML en (internationale) scholen.
-Nu de N69 is verlegd (nieuwe West Parallel), wordt de Valkenswaardseweg op korte termijn ingericht als een meer autoluwe 30km/60km weg met stil asfalt en een vrachtwagenverbod.
- Voorlopig energielabel F.Kenmerken

  Algemeen

 • huistype: villa
 • bouwjaar: 1961
 • kamers: 10
 • Woningdetails

 • bouwjaar: 1961
 • woon oppervlakte: 525
 • inhoud woonhuis: 2633
 • aantal verdiepingen: 3
 • Overige

 • in overleg: ja
 • perceel oppervlakte: 12410
 • aantal slaapkamers: 7
Buurtinformatie Lissevenlaan 2
Buurtsamenstelling

Lissevenlaan 2 ligt in de buurt Aalst heeft 3690 inwoners waarvan 1815 mannen en 1875 vrouwen.

Huishoudsamenstelling

De huishoudsamenstelling in de buurt Aalst is met een aantal van 695 een persoonshuishouden, 535 huishoudens zonder kinderen en 520 met kinderen.

Wijksamenstelling

Lissevenlaan 2 ligt in de wijk Wijk 00 Waalre is met een aantal van 17540 inwoners waarvan 8730 mannen en 8810 vrouwen.

Gemeentesamenstelling

Lissevenlaan 2 ligt in de gemeente Waalre, de gemeente Waalre heeft een totaal aantal inwoners van 17544 daarvan zijn 8732 man en 8812 vrouw. De gemeente Waalre heeft een bevolkingsdichtheid van 784 en een huishouden bestaat uit gemiddeld 2.0 personen.

Woning waarde Waalre

Hieronder de gemiddelde woning waarde van de gemeente Waalre per jaar.

 • Aangeboden sinds: 16-02-2022
 • Huis nummer: 14168
 • Bekeken: 164
 • Aanbieder: 3

Huizen in de buurt

Bekijk alle
Naar boven